Link til forsiden
 
  Om orkesteret Booking CD'er Anmeldelser Fotoalbum Klejnen Nyheder

 

FRA ORKESTER-ALBUMMET

Glimt fra en gårdsangergruppes brogede liv

 

Værtshuset "Kom igen" 1985
Rendestenens Liljer startede den musikalske løbebane på de Københavnske værtshuse. Her ses orkestret på det lille Amager-værtshus "Kom igen", en lun sommerdag, hvor solen falder ind gennem vinduerne og spiller lystigt i lamper, flasker og tjenerens hvide skjorte. Flere gæster har forlænget værtshusbesøget p.g.a. musikken, der i den anledning giver sang­en "Send en hilsen hjem". (Foto: Bitten Kønig).

 

Odessa 1986
Gruppen avancerer fra værtshuse til koncertsale. I 1986 deltog Rendestenens Liljer i en turne til Ukraine sammen med Oktoberkoret, Gorm og Knud Howalth og en gruppe danske billedkunstnere. Her ses de på scenen i Odessa under en koncert til fordel for Tjernobyls ofre.
 
Tivolis Vise-Vers-Hus 1983
Rendestenens Liljers første optræden i Tivolis Vise-Vers-Hus fandt sted i 1983. Det skete på foranledning af Erik Grip, der dette år assisterede John Friis som kunstnerisk leder. Det blev begyndelsen til et langvarigt bekendtskab med Vise-Vers-Huset.
Tivolis Vise-Vers-Hus 1997
Rendestenens Liljer 1997 under lydprøve og opvarmning til det årlige engagement i Vise-Vers-huset. Traditionen ophørte i 2001 efter John Friis død.
Frihavnen 1987
Liljerne er gået i havnen men ikke i vandet. (Det er Marianne under den hvide kasket).
(Foto: Andreas Trier Mørch).
 
 
LOs kulturpris 1987
Rendestenens Liljer modtager kulturprisen i Bella Centret. (Årets øvrige prismodtagere var:
Henning E. Pedersen (forfatter, oversætter), Ole Henning Hansen (filminstruktør), Hans Voigt Steffensen (maler), Gøglerskolen, Hans Lyngby Jepsen (forfatter)).
 
1999 - going stroing, men ikke still(e)
Liljerne har taget opstilling i en gård i Ryesgade.
 
25 års jubilæumskoncert 2002
Rendestenens Liljer 25 års jubilæum fejres med en koncert hvis overskud blev givet til "Projekt Udenfor". I koncerten medvirkede de musikalske venner, Dean Sambleben (billedet, nr. 2 fra højre), Isabella Enoch og Birthe Larsen.

 

 
Hula lula lei!
Publikum udfører siddende hula til "Men'sker bli'r spist i Polynesien".